18 2024
Sitemize Hoş Geldiniz...
28.05.2007
SORU : 104 sayılı KDV Tebliği ile çinko ve alüminyum mamullerinde tevkifat uygulaması getirilmiştir. Çinko ve alüminyum alaşımlı mal ticareti yapan Şirketimiz, satışlarının hangi safhalarında tevkifat uygulamak durumundadır? Örneğin, tüketiciye veya inşaat müteahhidine yapacağımız satışlarda tevkifat uygulayacak mıyız?

Mehmet Uçar/Abadanlar A.Ş.
CEVAP :
104 nolu KDV Genel Tebliği ile 04.05.2007 tarihinden itibaren;
- çinko/çinko alaşımları ve alüminyum/alüminyum alaşımları ile
- hurdadan elde edilenler dışındaki alüminyum ve çinko külçelerinin
tesliminde % 90 oranında tevkifat uygulanacaktır.


UYGULAMADA İSTİSNA VE ALT SINIR

Katma Değer Vergisi Kanunu’nun 17/1 maddesinde sayılan kurum ve kuruluşlar (tarımsal amaçlı kooperatifler hariç), sermayelerinin % 51 veya daha fazlası kamuya ait işletmeler ve özelleştirme kapsamındaki kuruluşlar ile bu ürünlerin ilk üretici veya ithalatçılarının bu kapsamdaki teslimlerinde tevkifat uygulanmayacaktır.

97 nolu KDV Genel Tebliği gereğince, tevkifat uygulanmasında alt sınır 2007 yılı için 560 YTL’dir. Bu tutarı aşmayan faturalarda tevkifat uygulanmayacaktır. (Tevkifattan kaçınmak amacıyla aynı alıcıya birden fazla fatura düzenlenmemelidir)


TEVKİFAT UYGULAMASI

96 ve 51 nolu KDV Genel Tebliğleri gereğince, çinko ve alüminyum levha veya alaşımlarının, gerçek usulde kdv mükellefiyeti olanlara satılması halinde tevkifat uygulanacaktır.


Önceki Sayfa

Soru girişi üyelere özeldir.
Mevzuattaki GelişmelerPratik BilgilerDuyurularMali TakvimFaydalı LinklerSoru CevapDöviz Kurları Arşiviİdealist
Copyright © 2003 İdeal Yeminli Mali Müşavirlik Ltd.Şti. Yasal uyarı için tıklayınız.
Web Tasarım Ardemsoft