6 2024
Sitemize Hoş Geldiniz...
Üye Girişi
EKİP OLMA  

Kuş bilimi ile ilgilenen bilim adamları, kazları incelemiş ve onların bazı özelliklerini belirlemişlerdir. Kazlara ait bu araştırmada bilim adamları, onların 5 özelliğini ortaya çıkarmıştır.

1- Sürüdeki her bir kuş kanatlarını çırparken, bir arkasındaki kuşa destek olacak bir hava akımı oluşturur. “V” şeklinde uçan bir kaz sürüsü içindeki kuş, aynı hedefe giderken harcayacağı enerjinin yüzde 70’ini harcar.

Ortak bir hedefi ve amacı olan gruplar, grup üyelerinin birbirlerini desteklemesi ve yardımlarıyla hedeflerine daha hızlı ve kolay ulaşabilirler.

2- Sürüden ayrı düşen, yalnız uçmanın ne denli zor ve hırpalayıcı olduğunun farkına varır. Önlerinde uçan kuşun onlara sağladığı avantajı tekrar yakalamak için sürüye dönerler.

Takımın sınırları içinde kalan üyeler, kendi kafalarına göre hareket eden üyelerden daha iyidirler.

3- Önde giden kaz yorulduğunda, geriye çekilir ve yerini başka bir kuşa bırakır.

Takım üyeleri birbirine güvenmeli ve dayanışma içinde olmalıdır. Gerektiğinde liderliği bırakmak ya da yüklenmek için istekli olmalıdırlar.

4- En arkadaki kuşlar, önde uçan kuşları cesaretlendirmek için çığlık atarlar.

Takım üyeleri birbirini uyarmalıdırlar.

5- Eğer bir kaz hastalanır ya da yaralanırsa, iki kaz daha sürüden ayrılır, onu aşağıya doğru takip eder, ona yardım eder ve korurlar. İki kaz, yaralı arkadaşlarını, ölene kadar yada iyileşene kadar terk etmezler. Yaralı arkadaşlarının ölmesi veya iyileşmesi halinde kendi sürülerine döner, ya da başka bir sürüye katılırlar.

Takım arkadaşları sadece iyi zamanlarda değil, aynı zamanda zor zamanlarda da birbirlerine destek olmalıdırlar.
Önceki Sayfa

Mevzuattaki GelişmelerPratik BilgilerDuyurularMali TakvimFaydalı LinklerSoru CevapDöviz Kurları Arşiviİdealist
Copyright © 2003 İdeal Yeminli Mali Müşavirlik Ltd.Şti. Yasal uyarı için tıklayınız.
Web Tasarım Ardemsoft